Doğukan E. Merhaba dün aldığım kulaklık bugün elime ulaştı sıfır kapalı kutu çok memnun kaldım. .Emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Ürün kaliteli ve tavsiye ederim. Cahit S. Makul bir kargo süresinin sonunda ürün arçelik servis tarafından getirildi ve kuruldu. Gönül Sokağa teşekkür ediyorum. Umarım her müşteri benim gibi memnun kalır. Ekrem B. Hızlı Teslimat Bir günde kurulum yapıldı. İlgili mağazayı tavsiye ederim. Gurcan S. Arçelik Bulaşık Makinesi 18:27 de sipariş açtırdım. Ertesi gün 15:35 de calisir durumda teslim aldım. İlgi, hizmet kalitesi ve güven. Hemde harika bir fiyata. Teşekküler Gonulsokak.com. Hasan Y. Çok memnun kaldık. Aşama aşama bizi bilgilendirildik. Fatura bilgisi ödemeyi yapar yapmaz arama yapıp mail adresine yönlendirildi. Güvenilir bir adres teşekkür ederiz. Yusuf B. Hızlı Kargo Güvenilir Adres Her şey İçin Teşekkür Ederim. Murat K. Ürünler zamanında teslim oldu iletişim harika bu ürünler bu fiyata başka sitede yok gönül rahatlığıyla alabilirsiniz herkese tavsiye ederim. Uğur Ö. Güvenilir Marka Kaliteli bir ürün, Arçelik olması yaygın servis ağı ve yedek parça temini açısından çok önemli. Uzun yıllar kullanacağım bir ürün. Kübra A. Teşekkür ederim. Fırınım geldi tereddüte kaldım ama çok beğendim. Selin S. Teşekkürler. Makina 4 günde İstanbul’a teslim edildi. Makinayı indirimle aldım başta tereddüt etmemize rağmen hiçbir sorun yaşamadık. Satın almada yardımcı olan Gönül Sokak ve Arçelik servisine teşekkürler.
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Buzdolabı Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

05-04-2024 16:06
Buzdolabı Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Evinizin olmazsa olmaz beyaz eşyası buzdolapları için önemli bir bilgiden bahsedeceğiz. Buzdolabı kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? Buzdolabınızı doğru bir şekilde kullanmanız hem buzdolabınızın uzun ömürlü olması için hem de performansının iyi olması açısından mühim bir konudur.

Bahsedeceğimiz adımlar sayesinde siz de buzdolabınızı nasıl kullanmanız gerektiğini öğreneceksiniz. Buzdolabı kullanırken dikkat etmeliyiz bilmemiz gerekenler, tasarruf sağlamak ve performansı yükseltmek için bu önerileri dikkate alabilirsiniz.

Buzdolabı Kullanırken Bunlara Dikkat!

Buzdolabınızı kullanırken bazı hususlara dikkat ederek daha sağlıklı bir kullanım ömrü sağlayabilirsiniz. Buzdolabınızın performansı ve ömrü için aşağıda sıralayacağımız aşamalara dikkat etmeniz önemlidir.

1- Doğru Sıcaklık Ayarlarının Yapılması

Buzdolabı kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? İlk olarak buzdolabınızın doğru sıcaklık ayarının yapıldığından emin olmalısınız. Eğer kış ayındaysanız buzluk ve soğutucu kısmının daha düşük ayarda olması uygun olabilir.

Yaz ayındaysanız ve sıcak bir bölgedeyseniz ayarlarınızı daha soğuğa ayarlayabilirsiniz. Ancak kışın ekstra soğuk derece olmasına gerek yok. Bu buzdolabınızın gereksiz yere daha fazla çalışmasına neden olacaktır. O nedenle dönemsel olarak buzdolabınızın sıcaklık ayarını yaptığınızdan emin olun.

2- Temizliğin Sağlanması

Buzdolabınızın sağlığı için temiz olması da önemlidir. Gerek buzdolabının içi gerek dışı temiz olması gerekmektedir. Buzdolabının arka tarafının tozdan arındırılması gerekir. İçi de yine havalandırma kısımlarının dahi tertemiz olması gerekir.

Bu durumda yine buzdolabınızın performansına katkı sağlayacaktır. Diğer türlü buzdolabınızın enerji tüketimi daha fazla olacaktır. Aynı zamanda haftalık olarak rafları, çekmeceleri ve iç kısmı temizleyerek, istenmeyen durumları engelleyebilirsiniz. Buzdolabı kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? Sizlere anlatmaya devam ediyoruz.

3- Buzluğu Çözmek

Buzdolabınızın buzluk kısmı dönem dönem buz tutuyor olabilir. Buzdolabınızın buzluk kısımlarını belirli aralıklarla yapmanız gerekebilir. Dönemsel olarak buzluğunuz buz tutabilir bu da buzdolabınızı yoracak olan durumlardandır. O nedenle eğer buz tutma gibi bir durumla karşı karşıya kalırsanız, çözme işlemini yapmanız gerekir.

Düzenli aralıklarla buz çözme işlemini yapmanız, buzdolabınızın performansını olumlu yönde etkileyecektir. Sizlere sıraladığımız buzdolabının doğru kullanımı için bu yöntemleri uygulamanız gerekir. Böylelikle buzdolabınız daha uzun ömürlü kullanım sağlayacaktır.

4- Saklama Şekilleri

Buzdolabı kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? Buzdolabınızın saklama koşullarına da dikkat etmelisiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi saklarken buzdolabındaki özel tasarlanmış kısımlara koymanız gerekiyor. Buzdolaplarının içerisinde yiyecek ve içecekleriniz için ayrılan bölgeleri kullanmanız önerilir.

Hatta son model buzdolaplarının bazılarında et - süt ürünleri - meyve sebze gibi yiyeceklerin bölmeleri ayrı olmakla kalmıyor, ayrı ısı değeri de bulunuyor. Bu ısı değerini yiyecek ve içeceklere göre ayrı olarak ayarlamanız gerekmektedir. Böylelikle buzdolabınız ona göre

5- Arıza Kodları

Buzdolabınızın bazı durumlarda yanlış çalışmaya başlayabilir. Buzdolabınızın dijital ekranında arıza kodlarını gördüğünüzde, arıza koduna karşılık gelen problemi öğrenmeli ve buna göre bir çözüm bulmalısınız. Her arıza kodunun bir probleme karşılığı vardır.

Bu kodların anlamını kullanım kılavuzunuza bakarak öğrenebilirsiniz. Çözüm olarak ilk adım buzdolabınıza reset atmak olabilir. Bunun için Arçelik buzdolabı resetleme yazımızı okuyabilirsiniz. Arçelik buzdolabınız varsa sizin için bir rehber olacaktır. Reset atmak sorununuzu çözmediyse profesyonel bir destek almanız gerekebilir. Bunu da dikkate alın.

6- Sürekli Kapağı Açmamak

Buzdolabını sık sık açıp kapatmak buzdolabınızın performansını etkileyecektir. Buzdolabının iç sıcaklığın değişmesine ve daha çok çalışmasına neden olur. Ayrıca gıdalarınızın bozulma riskinin artmasına neden olabilir. Bu nedenle, gerekmedikçe buzdolabını sık sık açıp kapatmaktan kaçının. Unutmayın, buzdolabınız ne kadar çok ve hızlı çalışırsa o kadar çok yorulmuş olacaktır.

Tasarruf Yapmak İçin Buzdolabının Doğru Kullanımı

Buzdolabınızı kullanırken tasarruf yapmak mümkündür. Bu amaçla buzdolabının doğru kullanımı sayesinde elektrik faturanızı daha da düşürebilir ve buzdolabınızın daha düzgün çalışmasını sağlayabilirsiniz.

  • Buzdolabı kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? İlk olarak buzdolabınızı konumlandırırken yerini düzgün seçmelisiniz. Bunlardan birisi buzdolabını camdan uzak tutmaktır. Buzdolabınız camın yanındaysa güneş görebilir. Bu da buzdolabınızın daha çok ısınmasına neden olur. Buzdolabınızın ısınması demek daha çok çalışması demektir.
  • Buzdolabınızın yerini seçerken camdan uzak olmasının yanı sıra duvara sıfıra sıfır bitişik olmasını da engellemelisiniz. Bu da yine buzdolabınızın performansını etkileyecektir. Buzdolabınız duvara yakın olduğunda daha çok ısınacaktır.
  • Yine yukarıda bahsettiğimizle alakalı olacak buzdolabınıza bitişik olan eşyalar varsa, uzaklaştırmanız gerekir. Buzdolabınızın arkasında ve yanlarında boşluklar olması önemlidir.
  • Buzdolabının doğru kullanımı için bir diğer yapılması gereken de buzdolabının içerisine sıcak yiyecek ve içecek koymamaktır. Sıcak gıdalar buzdolabınızın daha hızlı çalışmasına sebep olmaktadır.
  • Bir diğer dikkat etmeniz gereken de buzdolabınızın içerisine sıvı gıdaları üzeri açık şekilde koymamak. Üstü açık sıvılar buzdolabınızda neme sebep olur. Bu da buzdolabınızın daha fazla çalışmasına neden olur.

Buzdolabında Olması Gerekenler

Buzdolabı kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? Sorusunun yanıtlarını artık biliyorsunuz. Peki, buzdolabında olması gerekenler neler? İyi bir buzdolabı kullanımı için buzdolabınızın sahip olması gereken bazı özellikler vardır. Bu özellikler de buzdolabında olduğu taktirde gerek performansı gerek kullanım kolaylığı da daha yüksek olacaktır.

  • Gıdaya göre saklama kısımları
  • Sıcaklık ayarı
  • Ayrı soğutma ve dondurucu kısmı
  • Hızlı soğutma ayarı
  • Dijital ekran

gibi özellikler buzdolabınızın performansı ve kullanım kolaylığı bakımından önemlidir.

Yukarıda sıraladığımız noktalara dikkat ederek, buzdolabınızı daha verimli bir şekilde kullanabilir ve besinlerinizi daha güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz. Uzun ömürlü bir buzdolabı kullanımı için de söylediklerimiz mühim konular. Unutmayın, düzenli bakım ve temizlik buzdolabınızın ömrünü uzatacak ve gıdalarınız daha sağlıklı şekilde saklanacaktır. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.